У Харкові магазин секонд-хенду оштрафували на 1,3 мільйона гривень

У Харкові суди підтримали великий штраф, який наклали на компанію за неоформлених працівників. Магазин секонд-хенду зобов’язали заплатити понад мільйон гривень. Про це повідомили в обласному управлінні Держпраці.

Чиновника Держпраці за отримання хабаря засуджено до штрафу

Під час перевірки з’ясувалося, що в магазині Munira Style працювали без оформлення 11 осіб. З ними були підписані цивільно-правові, а не трудові угоди. Тому Держпраці вирішив оштрафувати підприємство на 1,38 мільйона гривень.

У Munira Style не погодилися з цим вердиктом і звернулися до суду. Однак і перша, і друга інстанції стали на бік перевіряльників. Тоді підприємець звернувся до Верховного суду. Служителі Феміди повернули справу на повторний розгляд. Але Харківський окружний адміністративний суд знову прийшов до висновку, що штраф був накладений законно.

У Харківській області під час локдауна за порушення карантину оштрафували 18 закладів

Нагадаємо, раніше в Харкові Держпраця знайшла порушення на заправках БРСМ. “Ревізори” перевірили 19 заправок компанії “Євро Смарт Пауер”, більш відомої як торговельна мережа БРСМ. За даними служби, там виявили 535 різних порушень. Серед них: відсутність проєктної документації на відповідність законодавству з питань охорони праці, не мають паспортів експлуатації електрообладнання, а також не захищені наземні газопроводи. Працівники АЗС також не пройшли навчання висотних робіт, а оператори – не перевіряють обладнання щозміни.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі