У Харкові на одній з водойм знайшли ротавірус: небезпечними для купання залишаються п’ять пляжів

У Харківській області в трьох водоймах виявили збудників ротавірусної інфекції. У них планують заборонити купання відпочивальникам. Про це повідомили в обласному центрі контролю та профілактики захворювань.

Нещасний випадок на озері: підліток впав у кому після купання

Небезпечний вірус виявили в Петренківському водосховищі в Харкові, в річці Уди (на території селища Золочів) і в ставці “Копань” у Богодухові. При цьому раніше ротавірус також знаходили в річці Берестовій. Однак нова перевірка води в Зачепилівці та Краснограді виявила відсутність антигенів.

Крім того, через підвищений вміст кишкової палички в нашому місті, як і раніше вважаються небезпечними Олексіївський лугопарк, Удянський і Журавлівський гідропарк, а також Безлюдівське та Петренківське водосховище. У регіоні не рекомендують купатися на пляжі “Комсомольський” біля Кегичівки та на річці Берестовій у межах Краснограда.

Озера, рибалка та басейн біля ТЕС: де провести останні дні літа поблизу Харкова

Нагадаємо, раніше в ліцеї під Харковом призупиняли заняття через спалах ротавірусу. 17 листопада учні початкових класів поскаржилися на нездужання. У дітей піднялася температура та з’явилася блювота. Батьки 28 учнів ліцею звернулися за допомогою до медиків. Пізніше кількість постраждалих зросла до 43. У поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 325 (“порушення правил і санітарних норм”) КК України. Винним в отруєнні дітей може загрожувати до трьох років позбавлення волі.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі