У Харкові на підсвічування Фентезі-парку хочуть витратити ще 64 мільйони гривень

Управління екології та благоустрою Харківської міськради оголосило тендер на відновлення елементів благоустрою території навпроти будинку по вул.Лебединська, 3. За даними “Харківського антикорупційного центру”, мова йде про сквер біля Палацу культури “Металіст”, де розташований Фентезі-парк. На сайті електронних закупівель Prozorro йдеться, що на капремонт ділянки планують виділити 64,3 мільйона гривень.

У Харкові комунальники хочуть купити гірлянди для саду Шевченка за 1,6 мільйона гривень

Як повідомили в ХАЦ, в Технічному завданні до закупівлі майже все стосується монтажу електроніки та світлового обладнання. Аукціон призначили на 9 грудня. Теоретично, після проведення робіт сума ремонту може бути менше вартості договору. За підрахунками антикорупціонерів, загальна вартість ремонту скверу становить вже близько 200 мільйонів гривень.

До капітального ремонту скверу приступили ще у 2018 році. Протягом 2018-2020 років на капітальний ремонт парку уклали два договори та заплатили за ними 32,5 мільйона гривень. А вже в серпні-жовтні 2021-го управління екології та благоустрою міськради уклало два договори на загальну суму 109,2 мільйона гривень з відновлення елементів благоустрою території навпроти будинку №94 по вулиці Плеханівській та по вулиці Дніпровській. За даними ХАЦ, це витрати на світлодіодні конструкції, світлодіодні скульптури, фігури фантастичних героїв, проєкційні технології, встановлені в Фентезі-парку. Докладні кошториси до цих договорів не були опубліковані, тому залишається невідомою вартість матеріалів, товарів, роботи під час ремонту.

Харківська виправна колонія планує закупити понад два десятки мангалів

Нагадаємо, департамент ЖКГ Харківської міськради планує укласти угоду з ТОВ “СК “СТС” по ремонту елітної новобудови на вулиці Культури, 22б. на ремонтні роботи хочуть виділити 422 тисячі гривень. За даними ХАЦ, серед власників паркомісць в цьому комплексі є родичі депутатів міськради та навіть дружина нардепа Нестора Шуфрича Катерина Майкова.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі