У Харкові на ринках вакцинуватимуть від коронавірусу

Нові пункти масової вакцинації від коронавірусу відкриють 29 жовтня на шести міських ринках. Зробити щеплення можна буде на Центральному, Кінному, Індустріальному ринках, а також на ринках “ХТЗ”, “Термінал” на Холодній горі та радіоринку “Соллі” на Салтівці. Про це сьогодні розповіла заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

На Південному вокзалі відкриють пункт масової вакцинації

За її даними, минулої доби в Харкові вакцинувалися від коронавірусу більше 9 тисяч осіб. Усього першу дозу вакцини отримали 474 283 городянина. Крім того, імунітет проти COVID-19 внаслідок перенесеної хвороби отримали близько 140 тисяч осіб.

“Така офіційна статистика, втім, є люди, які ніде не реєстрували захворюваність на коронавірусну інфекцію. Крім того, жителі Харкова прищеплюються в обласних центрах вакцинації, тому харків’ян з імунітетом набагато більше”, – сказала віцемер. За її підрахунками, щоб наблизитися до показника у 70% вакцинованих, потрібно за добу щепити понад 14 тисяч осіб.

Наразі стаціонарне лікування у міських лікарнях проходять 1 184 пацієнти з коронавірусом. Вчора госпіталізували 113 хворих. Зайнятість ліжок у лікарнях міста становить 75%.

“Для багатьох ця осінь стане останньою”: Комаровський емоційно закликав українців вакцинуватися

Нагадаємо, раніше у мерії Харкова повідомляли, що готуються проводити вакцинацію дітей та підлітків від 12 до 17 років.

З адресами пунктів масової вакцинації можна ознайомитись тут.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі