У Харкові “Опора” знайшла фальсифікації ще на 30 виборчих дільницях

Спостерігачі громадянської мережі “Опора” виявили розбіжності в протоколах голосування на виборчих дільницях у Холодногірському районі. Дописування голосів на користь секретаря міськради Ігоря Терехова зафіксували на 30 з 40 виборчих дільниць територіального округу. Кількість голосів за інших кандидатів пропорційно зменшилася.

“До нашого офісу телефонують з погрозами”: в “Опорі” відповіли на заяву штабу Терехова

Як повідомили в мережі “Опора”, найбільші розбіжності в голосах виявили на дільницях № 631404 (26 голосів), 631405 (23 голоси), 631383 (17 голосів), 631392 (14 голосів). Загальна розбіжність у Холодногірській районній ТВК склала 248 голосів на користь Терехова. За виявленими фактами “Опора” планує подати заяву в поліцію.

Спостерігачі продовжують порівнювати дані по протоколах, які вони особисто отримали на виборчих дільницях, з протоколами територіальних виборчих комісій. Наразі загальна невідповідність становить 715 голосів виборців, які перейшли від інших кандидатів на користь Ігоря Терехова.

В” Опорі” додають, що після того, як їхні спостерігачі заявили про фальсифікації, проти організації почалися інформаційні атаки.

Юристи Добкіна вимагають у суді перерахувати результати виборів у Харкові

Нагадаємо, раніше спостерігачі “Опори” зафіксували, що 70 голосів дописали на користь Ігоря Терехова на ділянці в Основ’янському районі та 397 – на дев’яти дільницях у Новобаварському районі. Активісти написали заяву в поліцію, де відкрили кримінальне провадження за фактом можливих фальсифікацій.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі