У Харкові оскаржать запобіжний захід для водія, який збив школярів на зебрі

Прокуратура планує подати апеляцію на рішення судді Київського райсуду Наталії Бородіної, яка обирала запобіжний захід для 34-річного водія.

Нагадаємо, Дмитро Лисенко збив двох школярів на пішохідному переході, коли ті переходили дорогу на зелений сигнал світлофора. Водій Toyota Land Cruiser проїхав перехрестя на червоне, навіть не пригальмувавши. Пізніше в залі суду він повідомив, що задивився в телефон. При цьому, за результатами експертизи чоловік керував позашляховиком під дією метадону. Суд відправив його на 60 діб під варту з можливістю вийти під заставу в 340,5 тисяч гривень.

Задивився в телефон і був судимий: у прокуратурі розповіли про водія, який збив підлітків

Як повідомив Newsroom прессекретар обласної прокуратури Дмитро Чубенко, обвинувачі ще не отримали повний текст рішення з Київського райсуду, проте сьогодні планують його оскаржити. Прокуратура проситиме призначити заставу в розмірі 10 мільйонів гривень.

“Сума застави в 340 000 гривень не відповідає обставинам події. Водій на момент скоєння ДТП перебував у стані наркотичного сп’яніння, рухався на дорогому автомобілі, а раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності та на момент скоєння ДТП перебував на випробувальному терміні. Крім того, у нього немає постійних соціальних зв’язків і офіційного працевлаштування. Виходячи з цього, є ризик, що чоловік може ховатися від слідства або покинути країну. Висока сума застави дає шанс на те, що підозрюваний буде перебувати в СІЗО, оскільки не зможе виплатити заставу”, – зазначив Чубенко

Разом з тим Дмитро Лисенко може вийти під заставу в 340,5 тисяч гривень, яку йому призначили в п’ятницю. У Київському райсуді Newsroom повідомили, що гроші на рахунки казначейства ще не надходили, тому чоловік все ще залишається під вартою.

Збиті підлітки з травмами досі перебувають у лікарні. Медики оцінюють їх стан як стабільний.

У МВС розповіли, де навчався хлопець, який збив людей у Харкові

Нагадаємо, раніше резонансна ДТП сталася також на проспекті Науки. 7 листопада 2020 року, рухаючись у бік центру, водій автомобіля Volkswagen не впорався з керуванням і зачепив острівець безпеки, де стояли четверо пішоходів. Три людини отримали переломи, черепно-мозкові травми. 50-річна жінка пізніше померла в лікарні. У 10-річного хлопчика медики діагностували травми скелета. Його батькові надали необхідну допомогу і відпустили додому. Самого Алі Хенді суд відправив у СІЗО з можливістю вийти під заставу в 10,5 мільйона гривень.

Коментарі