У Харкові підприємці ТРЦ “Барабашово” закликали поліцію не сприяти шахраям

Бізнесмени звернулися до глави МВС Арсена Авакова й глави Нацполіціі в Харківській області Андрія Рубеля. Відповідну заяву на своїй сторінці у Facebook розмістив заступник голови громадської організації “За свій вибір” Дмитро Іщук.

На “Барабашово” прокоментували спробу захоплення одного з магазинів

“4 червня на” Барабашово “правоохоронці фактично стали на сторону шахраїв, які хотіли захопити магазини. Що це: розхитування ситуації і залякування справжніх підприємців? Ми на власні очі бачили, що правоохоронці, які прибули на “Барабашово”, не вжили ніяких дієвих заходів, аби припинити спроби самозахоплення торгових об’єктів. Більш того, останнім часом ми бачимо підтримку поліцейськими дій шахраїв: це спроба представити захоплення торгових об’єктів як господарську суперечку. Поліцейські намагаються надати статус рівноправних учасників спору злочинцям, які відбирають чуже майно”, — йдеться в повідомленні. 

У Харкові екоактивісти попросили чиновників не перекладати відповідальність за звалища на городян

За словами Дмитра Іщука, підприємці ТРЦ “Барабашово” неодноразово скаржилися в поліцію на дії нападників.

“Шахраї тривалий час збирали з підприємців гроші за оренду торгових об’єктів, які їм фактично не належать, збирали незаконні платежі за електропостачання й при цьому не сплачували податки. Незважаючи на те, що ми неодноразово інформували правоохоронців про шахрайські дії зловмисників, поліція не реагує. Вимагаємо провести службове розслідування за фактом упереджених дій працівників Національної поліції на користь шахраїв, дати оцінку діям правоохоронців, припинити підтримку шахраїв і порушити проти злочинців кримінальні справи за фактом ухилення від сплати податків і захоплення торгових об’єктів. Про ваше рішення за фактом цього звернення просимо повідомити на офіційному сайті МВС України, сайті ГУ Національної поліції в Харківській області. А також за адресою: 61161, Харків, вулиця Барабашово, №6-А “, – йдеться в повідомленні.

Коментарі