У Харкові помер колишній проректор університету

У Харкові після довгої та важкої хвороби помер професор кафедри нової та новітньої історії ХНУ імені Каразіна Євген Пугач. Викладачеві було 86 років. Про це повідомили на сторінці вузу в Facebook.

Адвокат, футболіст та вчені: кого втратив Харків у 2021 році

Євген Пугач народився в 1935 році. Закінчив історичний факультет тоді ще Харківського державного університету імені Горького — та на все життя пов’язав себе з ним. Працював викладачем, п’ять років був деканом підготовчого факультету для іноземних громадян, а з 1985 по 1993 роки — проректором вузу. Історик також недовго керував музейним комплексом університету та був автором 40 наукових робіт.

Університет висловлює співчуття рідним та близьким Євгена Пугача. Прощання з покійним відбудеться сьогодні о 14:30 у Харківському крематорії.

Харківську академію фізкультури хоче очолити викладач педуніверситету

Нагадаємо, раніше в Харкові помер відомий скульптор Сейфаддін Гурбанов. З 1991 року він був членом місцевої організації Спілки Художників України. У 2004 році Гурбанову надали звання Заслуженого художника України. 8 лютого 2010 року отримав звання Народного художника України. Гурбанов — автор низки пам’ятників у Харкові (Олександру Невському, архітектору Бекетову, композиція “Скрипаль на даху”, “Перша вчителька”, “інспектор ДАІ”).

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі