У Харкові помер один із засновників української школи психоневрології

У Харкові на 94-му році життя помер Петро Волошин – доктор медичних наук і багаторічний керівник Науково-практичного товариства неврологів, психіатрів і наркологів України. Про це повідомили у пресслужбі міськради.

Вчений був одним із засновників української школи психоневрології. Він був академіком Нью-Йоркської академії медичних наук та Американської академії психіатрії, а також вітчизняної Академії наук вищої школи. Загалом харків’янин написав понад 550 наукових праць і став володарем 20 патентів. Заслуги Петра Волошина відзначені орденами “За заслуги” та Дружби народів, званнями заслуженого діяча науки і техніки, а також Почесного громадянина Харкова.

“Пам’ять про видатного вченого, педагога та чудову людину, Петра Власовича, назавжди залишиться в серцях усіх, хто його знав”, – заявили в харківській мерії.

У Харкові за тиждень померли троє професорів ХНУ імені Каразіна

Нагадаємо, раніше у Харкові на 58-му році життя помер колишній голова обласної ради Олег Шаповалов. Він народився 16 лютого 1963 року в Ізюмі. У 23 роки закінчив Харківський інститут механізації та електрифікації сільського господарства за спеціальністю інженер-механік. У липні 1997 року став заступником начальника паливно-енергетичного комплексу ХОДА. Працював на різних посадах у ВАТ “Харківгаз”. 2002 року став депутатом Харківської обласної ради IV скликання, а 2005-го його обрали головою ради. У липні 2009 року став заступником голови ХОДА, пізніше чоловік обійняв посаду гендиректора ВАТ “Харківська ТЕЦ-5”.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі