У Харкові помер останній герой Радянського Союзу

Ветеран Другої світової війни Михайло Карпеєв помер у віці 99 років.

Про це 7 червня повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.

“Помер Михайло Полікарпович Карпеєв – відомий харків’янин, Герой Радянського Союзу, генерал-майор авіації, йому було 99 років”, – йдеться в повідомленні.

Михайло Карпеєв народився 21 листопада 1922 року в місті Чебоксари (Чуваська республіка), з дитинства знав, що буде літати, займався в аероклубі. У 1940 році він вступив до Свердловської військової авіаційної школи, а вже через рік потрапив на фронт. За мужність і героїзм в 1945 році лейтенант Михайло Карпеєв був відзначений званням Героя Радянського Союзу. Крім цього, нагороджений орденом Леніна, медаллю “Золота Зірка”, двома орденами Червоного Прапора, двома орденами Вітчизняної війни І ступеня, орденом Олександра Невського, орденом Богдана Хмельницького, орденом “За службу Батьківщині в Збройних Силах” і 29 медалями.

“Кожен день гинуло 6 льотчиків”: спогади Героя Радянського Союзу

Після війни льотчик-штурмовик продовжував службу в армії, був заступником начальника відділу навчально-льотної підготовки Качинського авіаційного училища льотчиків (місто Мічурінськ), начальником навчально-льотного відділу Харківського вищого військового авіаційного училища льотчиків, на чотири роки вирушав у відрядження до Афганістану, викладав тактику ВВС і був старшим інженером на Харківському тракторному заводі. У 2005 році Карпеєва присвоїли звання генерал-майора авіації.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі