У Харкові помер професор кафедри електроніки

У Харкові помер винахідник та професор факультету комп’ютерних наук ХНУ імені Каразіна. Фелікс Андрєєв був автором 250 наукових робіт, у тому числі чотирьох підручників. Про смерть вченого повідомили на сторінці вузу в Facebook.

У Харкові помер заслужений енергетик України

“Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Фелікса Михайловича, поділяємо гіркоту втрати. Світла пам’ять про нього назавжди залишиться в серцях всіх, хто його знав”, — повідомили у вузі.

На рахунку харків’янина було безліч відкриттів, пов’язаних з електронікою — за радянських часів він отримав понад 60 авторських свідоцтв, а також 15 патентів України. Наприкінці 80-х років заслуги чоловіка були відзначені премією Міноборони, а в 1993 році Фелікс Андрєєв став академіком Міжнародної академії наук прикладної радіоелектроніки.

Адвокат, футболіст та вчені: кого втратив Харків у 2021 році

Останнім часом вчений працював на факультеті комп’ютерних наук. З 2008 року він був професором кафедри електроніки та керуючих систем. Крім науки, Фелікс Андрєєв займався суспільно-історичними дослідженнями. Він був автором книг про підготовку офіцерів для РЛС, а також про видатних випускників ХНУ імені Каразіна та військової інженерної радіотехнічної академії імені Говорова.

 

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі