У Харкові прокуратура через суд вимагає повернути земельну ділянку в Саржиному яру

Шевченківською окружною прокуратурою Харкова направила до суду п’ять позовних заяв в інтересах держави до Харківської міськради про визнання протиправними і скасування рішень органу місцевого самоврядування. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Встановлено, що в 2021 році на підставі рішень Харківської міськради п’ятьом фізичним особам надано дозволи на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність під будівництво житлових будинків з господарським спорудами по вул. Ковригінській. Загальна площа вказаних земель складає близько 0,5 га, а їхня вартість — 10 млн грн. Однак правоохоронці встановили, що зазначені рішення сесії міськради були прийняті з порушенням вимог ст. 118 Земельного кодексу України (Порядок безоплатної приватизації земельних ділянок громадянами).

У Харкові суд зобов’язав забудовника знести житловий комплекс і повернути землю

Так, відповідно до генерального плану міста територія по вул. Ковригінській розташована на території житлової багатоквартирної забудови, а оспорюваним рішенням міськради надано дозволи на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земель для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, тобто присадибних ділянок. Отже, місце розташування земельних ділянок не відповідає основній містобудівній документації, а саме генеральному плану міста Харкова.

Вказані порушення стали підставою для направлення відповідних позовів до Харківського окружного адміністративного суду.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі