У Харкові суд зобов’язав забудовника знести житловий комплекс і повернути землю

Господарський суд Харківської області задовольнив позов Шевченківської окружної прокуратури Харкова в інтересах держави в особі Харківської міськради до товариства з обмеженою відповідальністю про повернення земельних ділянок вартістю 6 млн грн.

Як повідомили у пресслужбі обласної прокуратури,на проспекті Героїв Харкова в районі Велозаводського скверу здійснюється самовільне будівництво житлового комплексу з 4 будинків по 8 поверхів. Вказані земельні ділянки не були відведені забудовнику, належать до земель комунальної власності міської громади і жодні права на них приватним юридичним або фізичним особам не передані, що підтверджується витягами з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Державного земельного кадастру.

Не маючи дозвільних документів, забудовник здійснював самовільне будівництво об’єктів нерухомості під виглядом проведення реконструкції неіснуючої будівлі.

Суд зобов’язав забудовника повернути Харківській міській територіальній громаді земельні ділянки з приведенням їх у придатний для використання стан, який існував до початку дій щодо самовільного захоплення, включаючи знесення будь-якого самочинно збудованого нерухомого майна, а також поновлення стану ділянок після проведених земельних робіт. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Судячи з фото, мова йде про ЖК “Urban City” від компанії “Строй Сіті”.

Нагадаємо, що раніше цього забудовника зобов’язали знести комплекси “Urban One Naukova” і “IT Park Manufactura” і повернути місту земельні ділянки.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі