У Харкові п’яний поліцейський влаштував ДТП з постраждалим: правоохоронцю не можуть вручити підозру – ДБР

За даними слідства, співробітник поліції Сумської області 14 листопада на вулиці в Харкові скоїв дві ДТП. Як розповіли очевидці, рухаючись вулицею Артема Веделя на автомобілі Mitsubishi, чоловік врізався в Lada. Намагаючись втекти з місця аварії, порушник не впорався з керуванням і врізався в машини Hyundai та Chevrolet. Від удару автомобіль Mitsubishi перекинувся.

В результаті інциденту постраждав водій останньої іномарки та співробітник поліції. Обох доставили в лікарню. Також відомо, що в машині правоохоронця перебувала жінка, проте вона від госпіталізації відмовилася.

В 12 разів більше норми: в устілку п’яний водій влаштував ДТП на основі

За словами заступника директора територіального управління Державного бюро розслідувань у Полтаві Володимира Шилова, у потерпілого водія Chevrolet медики діагностували важку черепно-мозкову травму, крововилив у мозок, перелом носа та забій тканин обличчя.

photo_2021-11-14_18-18-18.jpg

“Щоб встановити тяжкість тілесних ушкоджень призначено низку судово-медичних експертиз. Поки вони не можуть бути завершені, оскільки потерпілий продовжує знаходиться на лікуванні. Через те, що слідчі ДБР поки не можуть встановити ступінь тяжкості тілесних ушкоджень у потерпілого, вони не можуть вручити підозру співробітнику поліції з Сумської області. Тому що поки немає складу злочину. Тільки маючи результати судмедекспертизи наші співробітники зможуть сформулювати склад злочину”, – повідомив Володимир Шилов.

Народні депутати обговорюють, як навести порядок на дорогах у Харкові

За його словами, ДБР з цієї ж причини поки не ініціювало відсторонення поліцейського від посади. На сьогодні вдалося з’ясувати, що в крові правоохоронця в момент ДТП було 2,5 проміле алкоголю.

photo_2021-11-14_18-03-00_0.jpg

“Це сильний ступінь сп’яніння. Адміністративний протокол складений не був, оскільки було відкрито кримінальне провадження за статтею 286-1 (“порушення правил дорожнього руху водієм, який перебував у стані алкогольного сп’яніння”) КК України”, — підсумував Володимир Шилов.

Як розповів директор територіального управління Державного бюро розслідувань у Полтаві Денис Маньковський, сьогодні стосовно харківських патрульних співробітники ДБР розслідують 13 кримінальних проваджень.

“В основному, це справи про перевищення службових повноважень, підробка документів, отримання хабаря, зловживання впливом. Протягом цього року співробітники ДБР передали до суду шість обвинувальних актів щодо патрульних поліцейських Харкова”, – розповів Денис Маньковський.

Нагадаємо, раніше керівник патрульної поліції в Харківській області Олена Стрижак заявила, що з її відомства масово звільняються співробітники. За її словами, за 10 місяців поточного року звільнилося в півтора раза більше співробітників поліції, ніж за весь попередній рік. Головною причиною начальниця патрульних назвала низьку зарплату. Зараз вулиці міста щодня патрулюють 52 екіпажі на автомобілях.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі