У Харкові СБУ знайшла організатора 50-тисячної “армії ботів”

У Харківській області силовики викрили ботоферму. Її діяльність була спрямована на зрив вакцинації та виправдання збройної агресії РФ. Про це повідомили в пресслужбі регіонального управління СБУ.

За даними слідства, організатор зареєстрував понад 50 тисяч акаунтів в соцмережах. На одну sim-карту він реєстрував до п’яти фейків, після чого підключав їх до GSM-шлюзу. Фігурант отримував замовлення з-за кордону, а його “робота” оплачувалася в російських рублях через електронні платіжні системи. Під час обшуків у чоловіка знайшли комп’ютери, GSM-шлюзи та більше п’яти тисяч sim-карт різних операторів.

242244774_177702477822506_3380928293883118428_n.jpg

Фото: СБУ в Харківській області

Нагадаємо, це вже не перша ботоферма, викрита в нашому регіоні. Оперативники встановили, що за допомогою російських онлайн-сервісів була створена мережа з більш ніж восьми тисяч акаунтів в соціальних мережах. “Боти” поширювали брехливу інформацію про події в нашій країні, підігрівали протестні настрої, залякували населення, а також відправляли повідомлення про “мінування” і атакували акаунти держслужбовців. Через фейкові акаунти йшла торгівля зброєю, вибуховими пристроями та наркотиками. Крім того, частина обладнання використовувалася для перенаправлення трафіку мобільних операторів, створених терористами ( “ЛугаКий” і “Фенікс”).

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі