У Харкові ще один університет хочуть об’єднати з іншим вишем

Міністерство освіти і науки України хоче приєднати Харківський національний автомобільно-дорожний університет до іншого вищого навчального закладу. Серед вишів, з яким планується об’єднання, Харківський нацуніверситет міського господарства ім. Бекетова, Національний аерокосмічний університет ім. Жуковського «ХАІ» або Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут». Колектив ХНАДУ виступає проти такої реорганізації.

«У той час, коли інфраструктура Харківської області зазнала величезних руйнувань, коли зруйновано понад 25 тис. км автомобільних доріг загального користування України та існує гостра нестача фахівців із дорожнього будівництва, реорганізація Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, який в умовах війни впроваджує новітні технології, реалізує проєкти оборонного значення, здійснює супровід будівництва захисних споруд об’єктів критичної інфраструктури, відновлення автомобільних доріг і мостів, діагностики та оцінки техніко-експлуатаційного стану інженерних споруд, є принципово помилковим рішенням, що, на наш погляд, суперечить потребам держави», – заявили у ХНАДУ.

До Харківського національного університету ім. Каразіна хочуть приєднати ще один виш

Учора харківський міський голова Ігор Терехов взяв участь у засіданні Спілки ректорів Харківської області за участю заступника міністра освіти і науки Михайла Винницького. Тема засідання була присвячена обговоренню планів МОН України щодо приєднання Української інженерно-педагогічної академії та ХНПУ імені Г. С. Сковороди до Харківського національного університету імені Каразіна, а також реорганізації ХНАДУ.

Ігор Терехов зазначив, що таке обʼєднання негативно вплине на розвиток системи освіти міста. Попередній досвід обʼєднання харківських університетів, за словами мера, теж не був ефективним.

«Я звертаюся до міністерства з проханням враховувати думку самих вишів і суспільства в цілому. Обʼєднувати університети Харкова зараз – нераціонально і передчасно. Не треба вирішувати за нас, користуючись залишковим принципом, – цей шлях веде в нікуди», – сказав Ігор Терехов.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі