Хворих на коронавірус харків’ян можуть везти в лікарні області – ХОДА

Опорні COVID-лікарні, які розташовані в Харкові, заповнені вже на 90%. Про 27 вересня повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації Максим Хаустов, передає “Суспільне“.

Чиновник зазначив, що в області існує єдина госпітальна база, тому пацієнтів з підтвердженим коронавірусом або підозрою можуть госпіталізувати в лікарні, які знаходяться за межами обласного центру.

“У нас немає поділу на міські або обласні, всі ці лікарні дозволені Міністерством охорони здоров’я для лікування хворих, у нас база – 13 лікарень”, – сказав Хаустов.

У ХОДА розповіли, як переносять коронавірус ті, хто зробив щеплення

Нагадаємо, навесні харків’ян також доставляли в опорні лікарні області. Так, у березні мер Чугуєва Галина Мінаєва повідомила, що в місцеву ЦРЛ доставили 13 харків’ян, хворих коронавірусом. Чиновниця розповіла, що у зв’язку з несподіваним поповненням в лікарні почали розширювати реанімацію та встановлювати нове кисневе обладнання. При цьому в ХОДА повідомляли, що вільні ліжка є в ЦКБ №5, де лікування проходили близько 40 пацієнтів, в той час, як медики могли прийняти понад 200.

Коментарі