У Харкові шукають французьке морозиво, в яке потрапила небезпечна отрута

Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області просить операторів ринку вилучити з продажу партію морозива “Mars Wrigley Confectionery”. При виробництві в нього могла потрапити сильна отрута. Інформація про це надійшла з Системи швидкого реагування з харчових продуктів і кормів, яка діє в Європейському Союзі.

“Якіторія” заплатила постраждалим від отруєння понад 200 тисяч гривень

Як стало відомо сьогодні, повідомлення про небезпечну продукцію було отримано 19 липня. В добавку-стабілізатор, яка міститься в морозиві французького виробника, міг потрапити етиленоксид. Потім продукцію експортували з Румунії в нашу країну, де одержувачем була відома мережа гіпермаркетів “Метро Кеш енд Кері Україна”.

Оксид етилену є безбарвним газом з характерним солодкуватим запахом. Він використовується при дезінфекції медичних шприців, оскільки вбиває більшість мікроорганізмів. Для людини етиленоксид є сильною, але повільно дієвою отрутою з канцерогенними, дратівливими та наркотичними властивостями.

Теги:

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі