У Харкові силовики провели п’ять обшуків у приміщеннях “банківського колл-центру”

У Харкові викрили чергову організацію, що видавала себе за співробітників банку. Зловмисники телефонували жертвам та дізнавалися їхні персональні дані, після чого здійснювали операції з банківськими картками. Про це повідомили в пресслужбі обласного управління поліції.

Шахраї виманили у літньої харків’янки понад 60 тисяч гривень

Правоохоронці провели п’ять обшуків – в офісі “банківського колл-центру”, а також в орендованих фігурантами приміщеннях. У ході слідчих дій вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки та записи про тіньову схему. Також були встановлені особи 13 “операторів”.

Трьом організаторам бізнесу оголосили підозру за статтею 190 КК України (“Шахрайство”). Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. У разі, якщо провина фігурантів буде доведена, їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше Ленінський районний суд Харкова виніс вердикт у справі про шахрайство в ювелірній майстерні. За даними слідства, перший злочинний епізод стався в серпні 2018 року. Харків’янин приніс ювеліру золотий ланцюжок вартістю 77 тисяч гривень. Той пообіцяв, що незабаром господар зможе забрати своє майно, а сам розпорядився прикрасою на власний розсуд. Зловмиснику сподобалася ця схема та з серпня по листопад 2019 року він ще чотири рази виманював у довірливих клієнтів ювелірні вироби. Загальна сума збитку склала 106 тисяч у національній валюті.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі