У Харкові силовики затримали серійних злодіїв — поліція

На рахунку фігурантів не менше дев’яти злочинних епізодів. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі ГУ НПУ в Харківській області.

За даними відомства, 29 листопада оперативники затримали трьох членів злочинного угруповання. Подільники підібрали ключі, проникли у квартиру на проспекті Гагаріна і пограбували її. Серед затриманих – уродженці інших країн та жителі різних областей України. Двох фігурантів раніше притягували до кримінальної відповідальності за злодійство і розбійні напади.

Чоловік проведе два роки за ґратами за викрадення пилососа та телефону

Як розповіли в поліції, всього в злочинне угруповання входить шестеро осіб. Члени банди “спеціалізувалися” на квартирних крадіжках. Поліцейським вдалося встановити їх причетність до скоєння дев’яти пограбувань у Харківській, Полтавській та Дніпропетровській областях.

Під час затримання силовики вилучили у фігурантів відмички, ключі, ювелірні вироби, комп’ютери, мобільні телефони та інші цінні речі, викрадені у власників квартир.

У Харківській області чоловік вийшов з колонії та обікрав племінницю

Трьом фігурантам вручили підозри за статтею 185 (“крадіжка”) КК України. Зараз вирішується питання про взяття їх під варту. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

Нагадаємо, раніше в Харківській області рецидивіст вбив 79-річного чоловіка заради пенсії. Надзвичайна подія сталася в селі Грушуваха. Раніше судимий 26-річний житель села Мечебилово кілька днів таємно жив на горищі в будинку пенсіонера. Підслухавши телефонну розмову, він дізнався, що літній чоловік отримав пенсію. Дочекавшись ночі, фігурант пробрався в будинок і став обшукувати кімнату. Він знайшов 50 гривень, наручний годинник і мобільний телефон. У цей момент господар будинку помітив злодія і вдарив його палицею. У відповідь рецидивіст накинувся на пенсіонера і став бити його ногами. Коли потерпілий впав, хлопець витягнув з кишені жертви 800 гривень і зник. Пізніше від отриманих травм пенсіонер помер.

 

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі