У Харкові спікер прокуратури з біткоїнами на 10 мільйонів гривень хоче стати обвинувачувачем

Про це стало відомо 21 червня через матеріали, опубліковані на сайті Національного агентства з протидії корупції.

Головний спеціаліст з питань інформаційної політики Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко подав декларацію в якості кандидата на посаду прокурора.

Хто з можновладців у Харкові розбагатів завдяки біткоїну

Згідно з документом, торік Чубенко заробив в прокуратурі 264 тисячі гривень, його дружина принесла в сімейний бюджет 64 тисячі в національній валюті. Готівкою сім’я зберігала 60,5 тисяч доларів, 32 тисячі євро та 12 біткоїні. За курсом на 21 червня вартість криптовалюти дорівнювала 896 тисячам гривень. У перекладі на національну валюту, заощадження кандидата в прокурори склали 10,7 мільйона гривень.

У колонці нерухомості Чубенко вказав чотири земельні ділянки та недобудований будинок у Дружківці (Донецька область), офіс там же вартістю 607 тисяч гривень і гараж. У Харкові нерухомістю володіє дружина Чубенко. Їй належить квартира на 65,6 м кв. Так само в її власності – єдиний в родині автомобіль Chevrolet Aveo 2008 року випуску.

Харківський ЗВО очолить ректор-мільйонер

Нагадаємо, раніше в НАПКА повідомили, що перевірять 88 декларацій. У списку опинилися колишні та нинішні чиновники, судді, правоохоронці й держслужбовці. Перевірка торкнеться ексзаступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немилостивого, зі скандалом звільненого в січні нинішнього року та колишнього керівника Харківської ОДА, а нині – голови Державної регуляторної служби Олексія Кучера.

Коментарі