У Харкові співробітники незаконного call-центру виманили у громадян мільйон гривень

Фігурантам може загрожувати до восьми років в’язниці. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі “главку”.

За даними слідства, троє харків’ян організували незаконний call-центр, розробили шахрайську схему та залучили до роботи близько 40 осіб.

У Харківській області у пенсіонерки вкрали $3000: підозрюваних “ворожок” затримали

Подільники закупили на хакерських сайтах клієнтські бази даних, а їхні підлеглі дзвонили громадянам і представлялися співробітниками фінансових установ. Фігуранти повідомляли потерпілим, що з їх банківської карти нібито чиняться підозрілі транзакції або здійснюється заміна контактного номера.

 

 

Після цього інший співробітник call-центру дзвонив цим же громадянам і представлявся поліцейським. Він повідомляв жертвам обману, що для блокування шахрайських дій власники карт повинні повідомити йому код з SMS-повідомлення. Як тільки фігуранти отримували потрібні цифри, вони тут же знімали з рахунків громадян гроші. За попередніми підрахунками, сума завданих збитків склала один мільйон гривень.

“Представник Кернеса” виманила у старенької 45 тисяч гривень: суд виніс вирок

В офісі незаконного call-центру поліцейські провели обшук. Силовики вилучили понад 40 комп’ютерів і стільки ж телефонів. Фігурантам вручили підозру за статтею 190 (“шахрайство”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді восьми років в’язниці. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Раніше Newsroom повідомляв, що шахраї під виглядом податківців вимагають гроші у підприємців. Як повідомили в пресслужбі фіскалів, шахраї телефонують нібито від імені керівництва органів ДФС регіону та вимагають гроші для залагодження питань “перевірок” або на якісь інші потреби. У відомстві закликали не піддаватися на провокації.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі