Співробітника харківського телеканалу відправили за ґрати на 10 років за виготовлення листівок для окупантів

Дзержинський райсуд Харкова визнав арт-директора телеканалу “Тоніс-центр” (7 канал) винним у колабораційній дійльності. Вирок був оголошений 28 грудня.

В ухвалі суду сказано, що чоловік, діючи за попередньою змовою з донькою-громадянкою РФ вдома виготовляв листівки із зображенням літери «Z», що використовується російськими військовими. Також на листівках містилися лозунги: «Работайте братья! Победа за нами! Мы на своей земле!».

Донька зловмисника звернулась до президента РФ і міністерства оборони РФ з пропозицією щодо розповсюдження листівок батька серед особового складу збройних сил РФ, незаконних збройних формувань «ЛНР», «ДНР» з метою підтримки «бойового духу» загарбників, на що отримала згоду.

На суді чоловік свою вину визнав в повному обсязі. Він розповів, що ідея надрукувати листівки на папері та поширити серед російських солдат з’явилася після спілкування з донькою, яка 10 років мешкає у Москві з сім’єю. Через додаток «Telegram» він надсилав дочці файли для друку. З її слів, в середині квітня за один день було надруковано тисячу екземплярів листівок. Як заявив обвинувачейний, він не очікував, що до кінця свого життєвого шляху опиниться в такій ситуації, жалкує і розкаюється. Також просив суд врахувати, ще все життя працював на благо міста Харкова, в якому народився, та фактично всіх зрадив.

Суд признаяив харків’янину покарання у вигляді 10 років позбавлення волі без конфіскації майна з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій на 10 років.

    

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі