Колишній голова Харківської облради Артур Товмасян, якого судять за корупцію, пішов добровольцем до ЗСУ (Фото)

Артур Товмасян, якого судять за корупцію, мобілізувався до ЗСУ.

Про це він повідомив у своєму Facebook-повідомленні.

“Друзі! Маю за честь долучитися до лав Збройних сил України. Нещодавно отримав повістку, пройшов медичну комісію та присягнув на вірність українському народу. Наразі разом з новобранцями перебуваємо на навчаннях. Зрозуміла річ, що для мене це абсолютно нове. Але сьогодні, вважаю, кожен має зробити все від себе залежне для нашої країни та перемоги”, – написав Товмасян.

Нагадаємо, Товмасяна, його тодішнього заступника Малиша, а також їх спільника-адвоката підозрюють у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди за залишення на посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада.

Демонструвала службове посвідчення та просила “посадити” за кермо іншу людину: прокурор з Харкова отримала догану за спробу впливу на патрульних

Слідчі НАБУ встановили, що у липні 2021 року Товмасян вимагав від керівника комунального підприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергія Шпаркого 1 млн грн хабаря за збереження останнього на своїй посаді.

У серпні 2021 року Товмасян написав заяву про дострокове припинення повноважень голови Харківської облради та був звільнений.

НАБУ завершило розслідування у цій справі на початку липня 2022 року. У жовтні 2022 року ВАКС обмежив Товмасяну та його спільникам терміни для ознайомлення зі справою, зазначивши, що сторона захисту затягувала із процедурою ознайомлення з матеріалами справи.

Матеріали передали до суду 31 січня 2023 року. ВАКС призначив до розгляду справу Товмасяна, Малиша та адвоката.

Коментарі