У Харкові студенти займають чергу до військкомату о 5:00 ранку, побоюючись штрафів (Відео)

У четвер, 9 вересня, близько одного з районних військкоматів Харкова помітили велике скупчення молодих людей призовного віку.

Першими про це повідомили очевидці, опублікувавши фото та відео в соціальній мережі. На записі видно десятки студентів, які зібралися біля будівлі Новобаварського об’єднаного районного військового комісаріату на вулиці Полтавський шлях 13/15.

Військкомати зобов’язали створити списки військовослужбовців, які брали участь у Революції Гідності

“Ранок почався не з кави, а з черги до військкомату на Полтавському шляху. Студентів налякали штрафами. Деякі прийшли зайняти чергу о п’ятій ранку. Якщо вчасно не встати на військовий облік, обіцяють штрафувати”, – написав автор ролика.

 

 

 

Як розповів кореспонденту Newsroom військовий комісар обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Юрій Калгушкін, зараз у місті проходить звичайна робота з постановки на облік першокурсників.

Посадили в машину та відвезли до військкомату: жінка заявила про викрадення сина

“Згідно з правилами, кожен студент першого курсу після прописки в гуртожитку за місцем навчання зобов’язаний у семиденний термін стати на облік у військкомат. У зв’язку з цим на цьому тижні відбувся невеликий ажіотаж. Про жодні штрафи не йдеться. Навпаки, ми намагаємося всіляко йти назустріч студентам і, по можливості, продовжуємо терміни оформлення документів. Співробітники районних військових комісаріатів намагаються максимально дотримуватися рекомендацій медиків – стежать за соціальною дистанцією і в приміщення військкомату впускають групи по 10 людей. Робота проходить в штатному режимі”, – розповів Юрій Калгушкін.

Нагадаємо, в червні минулого року офіцера відділення комплектування одного з районних військкоматів “на гарячому” затримали оперативники Управління захисту економіки спільно з УСБУ та військовою прокуратурою Харківського гарнізону. Чоловік прямо на сходах військкомату отримав $600 від громадянина, який хотів уникнути призову.

 

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі