У Харкові суд виправдав водія, який збив пішохода

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вердикт у справі про ДТП, в результаті якого хлопець отримав тяжкі тілесні ушкодження. Фігурантка не визнала своєї провини та заявила, що не порушувала правила дорожнього руху. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

У Харкові іномарка збила пішохода та перекинувся

Аварія на Окружній сталася вночі 30 травня 2019 року. Водій ВАЗ-21070 збив чоловіка, який йшов по пішохідному переходу. Потерпілий отримав відкритий перелом правого стегна, а також рвану рану гомілки, удари й садна.

За даними слідства, жінка їхала на заборонний сигнал світлофора. Однак вона не погодилася з цією версією. За словами фігурантки, вона була тверезою та їхала на зелене світло, коли на дорогу вибіг потерпілий. Свідків аварії не було, а від чоловіка пахло алкоголем. Підсудна також розповіла, що намагалася передати матері потерпілого гроші на лікування, однак та відмовилася.

$800 за допомогу з інвалідністю: суд виправдав лікаря, звинувачену у хабарі

Сам потерпілий підтвердив факт вживаннях спиртних напоїв і розповів, що переходив на зелений сигнал світлофора. Хлопець стверджував, що водій провіз його на капоті близько 300 метрів.

Проте суд визнав, що вина пенсіонерки не доведена. Служитель Феміди Анна Матвієвська прийшла до висновку, що слідство не змогло довести факти порушення ПДР і перетину постраждалим дороги по пішохідному переходу. У зв’язку з цим жінку виправдали, а цивільний позов потерпілого на 250 тисяч гривень – залишили без розгляду. Рішення може бути оскаржене протягом 30 днів.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі