У Харкові суд постановив знести 18-поверхівку, яку почали будувати біля станції метро “Наукова”

Суд задовольнив позовну заяву керівника Шевченківської окружної прокуратури Харкова в інтересах держави в особі Харківської міської ради до двох підприємств про скасування рішень державного реєстратора та зобов’язання повернути земельну ділянку площею майже 0,3 га та вартістю понад 6 млн гривень. Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, поблизу станції метро «Наукова» здійснюється самовільне будівництво житлового комплексу. Він мав складатись з однієї 18-поверхової будівлі бізнес-класу, у якій мали бути розташовані офісні та торгівельні приміщення, а також 371 квартира.

У прокуратурі стверджують, що будівництво на вказаній землі проводиться самочинно, земельна ділянка самовільно захоплена, відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо об’єктів, які нібито перебували на вказаній ділянці, внесені незаконно на підставі неналежних документів. Крім того, зареєстроване повідомлення щодо вказаного будівництва містить недостовірні дані, що є підставою для їх скасування у судовому порядку.

“Будинок на Подолі” у Харкові: прокуратура вважає, що компанія “Строй Сіті” почала будівництво незаконно

Таким чином, будівництво та експлуатація цього об’єкта прямо порушують права та інтереси Харківської міської ради. Крім того, це призводить до нераціональної забудови населених пунктів, невідповідності збудованих об’єктів нерухомості встановленим вимогам законодавства, що є порушенням прав територіальної громади.

26 грудня Господарський суд Харківськоі області задовольнив позовну заяву прокуратури. Тепер забудовник повинен привести земельну ділянку у придатний для використання стан, який існував до початку дій щодо самовільного захоплення, включаючи знесення будь-якого самочинно збудованого нерухомого майна (в тому числі паркану, фундаментної плити, частково цокольного поверху), а також поновлення стану ділянки після проведених земельних робіт. Наразі триває строк на апеляційне оскарження рішення.

Згідно з описом об’єкту, мова йде про 18-поверховий комплекс бізнес-класу Urban One Naukova, який будує компанія “Строй Сіті Девелопмент”. Її директор Олександр Конюхов повідомив Newsroom, що забудовник не погоджується із рішенням суду і буде його оскаржувати. Більше інформації керівник компанії не надав.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі