У Харкові судитимуть жінку й чоловіка, які передавали ворогу дані про патріотів та ЗСУ

У Харківському райсуді розглядатимуть справу жінки та чоловіка, яких обвинувачують за фактом державної зради, вчиненої за попередньою змовою групою осіб. Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

За даними слідства, наприкінці лютого цього року 49-річна харків’янка почала спілкуватись зі своїм колишнім чоловіком, який є бойовиком так званої «лнр». Залишившись у гарних стосунках, чоловік попросив жінку допомогати йому збирати інформацію про патріотично налаштованих мешканців Харківської області.  Жінка залучила до цього також свого 49-річного знайомого. Разом вони шукали інформацію про громадян, які сприяють ЗСУ та правоохоронцям у війні РФ проти України, і передавали ідані через месенджер бойовику «лнр».

Працівника Харківських тепломереж, який “зливав” росіянам координати для обстрілів, засудили до 15 років ув’язнення

У липні минулого року обвинувачена також почала спілкуватись з працівником Головного управління Генерального штабу ЗС РФ, від якого отримала завдання — передавати інформацію про пересування сил та засобів ЗСУ на території Харківського регіону. Жінка спільно зі знайомим збирали відомості, а після цього відображали на карті місця розташування українських військових та передавали представнику РФ.

Крім того, обвинувачена отримала додаткове завдання: зібрати детальну інформацію про співробітників СБУ, які дислокуються у Чугуївському районі. Виконати доручення ворожа поплічниця не встигла: правоохоронці затримали обох інформаторів. 

Наразі обвинувачені перебувають під вартою. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі