У Харкові ухилянту від мобілізації замінили умовний термін покарання на реальне ув’язнення

У січні 2023 року 28-річного чоловік, будучи ознайомленим про кримінальну відповідальність за неявку по повістці, в одному з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки отримав повістку під особистий підпис, у якій було зазначено дату прибуття та номер команди. При цьому жодних заяв чи скарг щодо проблем зі здоров`ям або підстав, які можуть стати причиною для ухилення від призову за мобілізацією з боку чоловіка не надходило.

У подальшому чоловік, будучи військовозобов`язаним і придатним до військової служби, не маючи права на відстрочку, без поважних причин не прибув до ОРТЦК та СП, про причини свого неприбуття не повідомив, чим проігнорував повістку та ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Харків’янин купив за 20 тисяч гривень посвідчення інваліда, щоб виїхати за кордон

Вироком Комінтернівського районного суду чоловіку було призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування призначеного покарання строком на 2 роки. Не погодившись із вказаним вироком, прокурор оскаржив його в апеляційному порядку з підстав невідповідності призначеного судом покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого внаслідок м’якості.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, Харківський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора, скасував вирок райсуду в частині призначеного покарання та призначив обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з його реальним відбуванням. Вирок уже набрав законної сили.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі