У Харкові відкрили меморіальну дошку на честь земляків, які загинули на Євромайдані та біля Палацу спорту

На фасаді храму Іоанна Богослова, розташованого на Холодній Горі, сьогодні встановили меморіальну дошку в пам’ять про харків’ян, які загинули в ім’я України. На дошці викарбовано імена трьох Героїв Небесної Сотні – Владислав Зубенко, Євген Котляр і Юрій Паращук. Також висічені імена земляків, які загинули в теракті біля Палацу спорту в 2015 році: Данило Дідик, Микола Мельничук, Вадим Рибальченко й Ігор Толмачов.

У мерії показали ефектний проєкт пам’ятника Героям Небесної Сотні

Як повідомили в пресслужбі ХОДА, меморіальну дошку освятив настоятель Православної Церкви України, митрополит Київський і всієї України Єпіфаній. Зараз владика знаходиться в Харківській області з дводенним візитом. Кульмінацією його візиту є святкування 30-річчя першого богослужіння в храмі Іоанна Богослова. Митрополит зазначив, що зараз кількість парафіян ПЦУ на Сході України зростає.

Одним з ініціаторів розміщення пам’ятної дошки Героям Небесної Сотні виступив Український інститут національної пам’яті.

У Харкові з’являться сквери на честь суддів, Героїв Небесної Сотні та Гурченко

Нагадаємо, вчора в саду Шевченка відкрили артоб’єкт “Звуки Харкова”. Це четверта скульптура проєкту “Звуки міста”, який запустили до 30 річниці Незалежності України. Скульптура була створена за мотивами спогадів і роздумів про звучання міста відомих харків’ян: астронома, лауреата Державної премії України в галузі науки та техніки Ірини Бельської, лікаря та телеведучого Євгена Комаровського, співака й телеведучого Володимира Дантеса та сучасного українського художника Романа Мініна. З скульптури чути гасла футбольних фанатів і шум міста – розмови жителів, звуки автомобілів, поїздів, тварин і птахів із зоопарку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі