У Харкові відновили меморіальну дошку Шевельову: вісім років тому її розбили комунальники

Активістам вдалося зібрати гроші та виготовити нову меморіальну дошку всесвітньо відомого вченому-лінгвісту Юрію Шевельову. Про це повідомив один з ініціаторів установки дошки Володимир Скорик на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, нова дошка антивандальна та повністю копіює ту, що була встановлена у 2013 році. Коли відбудеться відкриття меморіальної дошки, повідомлять пізніше. Також активісти мають намір встановити за нею відеоспостереження.

Сьогодні виповнилося 113 років від дня народження Юрія Шевельова.

Харків’яни хочуть за три мільйони викупити квартиру Шевельова та зробити там музей

Нагадаємо, меморіальну дошку видатному філологу Юрію Шевельову, який популяризував українську культуру і мову та довів, що українська мова бере початок з VII століття, встановили в Харкові у вересні 2013 року на будинку по вулиці Сумській, 17, де жив вчений. Через кілька тижнів троє комунальників розбили дошку сокирою – відразу через пів години після рішення міськради про її демонтаж. Причиною послужило звернення до мерії “Антифашистського комітету Харківщини”, які звинувачували Шевельова в пособництві нацистам. Понад рік громадські діячі домагалися визнання рішення міськради про знесення незаконним. У підсумку суд прийняв рішення на їх користь та дозволив відновити дошку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі