У Харкові власницю турагентства судитимуть за продаж фейкового ПЛР-тесту

У Харкові прокуратура передала до суду обвинувальний акт у справі про порушення санітарних норм. Власниці бізнесу загрожує штраф, арешт, обмеження або позбавлення волі. Про це повідомили в пресслужбі силовиків.

Від зауваження до штрафу в 17 тисяч: як у Харкові карають водіїв за порушення карантину

Як з’ясували слідчі, у вересні 2021 року в туристичне агентство звернулася харків’янка. Вона бажала підібрати для себе та своєї сім’ї путівку в Грецію або Туреччину. Власниця бізнесу запропонувала їй купити підроблений ПЛР-тест за 500 гривень. Жінка погодилася та передала необхідну суму.

В ході обшуків в турагентстві знайшли гроші та довідки про замовлення тестування на COVID-19. Власниці оголосили підозру за статтею 325 КК України (“порушення санітарних правил і норм”). У разі, якщо її провина буде доведена, підприємниці може загрожувати штраф до 51 тисячі гривень, арешт до шести місяців, обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.

hop_plr_1_1.jpeg

Фото: пресслужба обласної прокуратури

Нагадаємо, раніше в Харкові лікарі приватної лікарні видавали підроблені результати ПЛР-тестів. Фігуранти співпрацювали з туристичними агентствами, які для них знаходили клієнтів. За даними слідства, лікарі одного з приватних медустанов підробляли результати ПЛР-тестів та вносили недостовірну інформацію в додаток “Дія вдома”. Свої “послуги” медики надавали туристам, які повернулися з-за кордону, або тим, хто планував виїхати в іншу країну. Лікарі видавали підроблені довідки без обстеження і взяття аналізів. Серед клієнтів були пацієнти з COVID-19.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі