У Харкові водій дев’ятий раз попався п’яним за кермом

Патрульні зупинили на дорозі водія, який керував автомобілем підшофе і без прав. Про це 15 листопада повідомили в пресслужбі патрульної поліції в Харківській області.

Як з’ясувалося, напередодні правоохоронці зупинили Opel за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування копи помітили, що водій п’яний. Тест на приладі Drager визначив 0,71 проміле алкоголю в крові при нормі в 0,2. Патрульні склали на чоловіка адміністративний протокол за ст. 130 (“керування транспортним засобом у стані сп’яніння”) кодексу України про адміністративні правопорушення.

Їздив п’яним за кермом та не заплатив 80 тисяч гривень штрафу: у Харкові у водія конфіскували авто

Також з’ясувалося, що раніше чоловік вісім разів притягувався до відповідальності за водіння в нетверезому стані. Суд позбавив його права водіння авто, але він продовжував їздити.

На місце патрульні викликали слідчо-оперативну групу. У діях чоловіка були ознаки злочину, передбаченого ст. 382 (“умисне невиконання рішення суду, що набрало законної сили”) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до 17 000 гривень або до трьох років ув’язнення.

У Харківській області на трасі перекинулася фура з пивом

Раніше, у Харкові п’яний водій в’їхав у вантажівку. Аварія сталася на перетині проспекту Льва Ландау та вулиці Ньютона.За інформацією свідків події, тест на наявність алкоголю в крові у водія показав 1,85 проміле.

Коментарі