У Харкові з двох станцій метро виселяють людей, які ховаються від обстрілів з весни

Людей, які з весни постійно живуть на двох станціях метрополітену у Харкові, виселяють з підземки. Як повідомило “Суспільне Харків“, міська влада запропонувала жителям повернутися до себе додому, а якщо немає, де жити – поселитися у гуртожитках.

За даними заступниці міського голови Харкова Світлани Горбунової-Рубан, у грудні на станції “Героїв Праці” постійно перебували 53 людини, ще близько 40 – мешкали на станції “23 серпня”.

У Харкові відновили 66 багатоповерхових будинків після обстрілу росіян

“У мене діти бояться. Молодша взагалі не хоче. Коли я їй сьогодні сказала, вона почала плакати. Вона боїться. Хоча б залиште, не чіпайте цей вихід. Ми вдень підемо, а ввечері прийдемо. Хоча б так. Скажіть нам: “До восьмої години можете приходити”. Добре, ми будемо приходити, а вранці будемо йти”, – каже жителька Харкова Яна Євдокімова, яка 10 місяців разом з дітьми укривалася на станції “Героїв Праці”.

“Ми 10 місяців тут ховалися для того, щоб коли нас усіх попереджають, що будуть масовані обстріли, нам вийти на вулицю, як у травні, та чекати на прильоти, або як?”, – каже жителька Харкова Юлія Михайленко, яка ховається від обстрілів на станції “23 серпня”.

Жінка говорить, що сирена виє не тільки вночі.

“Ми не знаємо, що за хвилину буде у нас тут, у Харкові. Бєлгород від нас недалеко — 40 секунд летить ракета. Як людина може встигнути?”, – задається питанням харків’янка.

Світлана Горбунова-Рубан зазначає, що люди можуть безперешкодно ховатися у метро під час повітряних тривог та масованих обстрілів. Однак, за її словами, постійне проживання на станціях нині створює перешкоди для пасажирів та порушує санітарні норми.

“Є 2,5 тисячі укриттів, які місто зробило за літньо-осінній період. Ви повертайтеся додому, вийдіть на вулиці та подивіться на вказники, які висять на будинках. Обов’язково знайдете: “Укриття” і стрілочку”, — сказала заступниця міського голови.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі