У Харкові за допомогою трактора зносять скандальний артоб’єкт (Відео)

Конструкцію так званого “харківського Стоунхенджа” почали демонтувати. Про це сьогодні повідомили очевидці, опублікувавши відповідне відео в соціальній мережі.

На записі видно, як співробітники комунальних служб за допомогою трактора та драбини зносять інсталяцію “Скіфська спадщина”, встановлену раніше на вулиці Біблика, 2в.

Будівництво за колесом огляду: як харківська висотка могла б змінити вигляд на світові пам’ятки (Фото)

Директор Департаменту з питань інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко підтвердив Newsroom інформацію про демонтаж так званого артоб’єкта.

Парки, міст і оглядовий майданчик: що відкрили в Харкові у 2021 році

“Так, зараз проводяться роботи з демонтажу. Коли вони будуть закінчені — не знаю, оскільки поки не бачив план проєкту”, — зазначив Юрій Сидоренко.

Нагадаємо, раніше мер Харкова Ігор Терехов заявив, що “артоб’єкт” на вулиці Біблика знесуть. Чиновника, який підписав дозвіл на установку, вже звільнили. “Гроші, виділені на проєкт, не освоєні. Я заборонив повністю платити за рахунками. Я і моя команда проєкту не бачили. Такий Стоунхендж нам не потрібен”, — заявив міський голова. На інсталяцію мали виділити 1,5 мільйона гривень з бюджету громадської участі. Однак після скандалу та резонансу в соціальних мережах в міськраді вирішили не фінансувати цей проєкт.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі