У Харкові за минулий тиждень від коронавірусц померли троє медиків

Минулого тижня в Харкові жертвами COVID-19 стали троє співробітників медичних установ. Про це заявила віцемер з питань охорони здоров’я та соціального захисту Світлана Горбунова-Рубан.

У Харківській області за добу від COVID-19 померли 27 осіб

За словами чиновниці, в Харкові хворих COVID-19 приймають міські лікарні №13, №17, №18 та №25, а також пологовий будинок №2. Всього для таких пацієнтів відвели 1540 ліжко-місць, з яких 719 – з підключеним киснем. На стаціонарному лікуванні перебуває 1 145 осіб, 69 з них вакциновані.

За час поширення вірусу померли 2047 харків’ян, в тому числі 30 медичних працівників. Троє медиків – дві медсестри з дитячої поліклініки №7 та їх колега з лікарні №25 – померли минулого тижня.

37447921085_b4b47d3dfc_o.jpg

Дитяча поліклініка №7. Фото: 2day.kh.ua

Горбунова-Рубан також закликала харків’ян щепитися, привівши в приклад сусідні регіони. Так, у Дніпропетровській і Одеській областях після впровадження правил “червоної зони” з’явилися величезні черги до пунктів вакцинації. При цьому чиновниця визнала, що і в Харкові є схожа проблема.

“Що стосується різних легенд і інсинуацій щодо черг під кабінетом. Я хочу вам пояснити, що черги в пункті або під кабінетом вакцинації носять технологічний характер. Так влаштована система вакцинації. Людина спочатку заповнює анкету, потім з нею розмовляє лікар, потім медсестра пропонує на вибір вакцину. Потім робиться щеплення і людині пропонують повернутися в коридор і посидіти 30 хвилин, щоб уникнути якихось непотрібних наслідків”, – заявила заступник мера.

photo_2021-10-10_14-16-05.jpg

Черга на вакцинацію у ТРЦ “Нікольскому”. Фото: Newsroom

Протягом цього часу у щепленого можуть з’явитися побічні ефекти. Тому, за словами чиновниці, створюється “ілюзія черг”.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі