У Харкові за місяць на капремонт постраждалих від обстрілів будинків виділили 55 млн грн: адреси

Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Харківської міськради у липні уклало угод на капітальний ремонт постраждалих від російських обстрілів будинків на суму майже 55 мільйонів гривень. Про це повідомили в “Харківському антикорупційному центрі”, посилаючись на дані з системи “Prozorro”.

Підрядів на найбільшу суму у липні отримав ПАТ “Трест-Житлобуд-1” члена виконкому Олександра Харченка. З ними уклали угод на 32,5 млн грн. Найдорожчим буде капітальний ремонт багатоквартирного житлового будинку ЖК “Околиця-5” по вулиці Дружби Народів, 261. Вартість робіт становитиме 16,2 млн грн. На початку повномасштабного вторгнення цей будинок через обстріли був відключений від теплопостачання.

Харківська міськрада масово укладає угоди на ремонт пошкоджених будинків за непрозорою процедурою

Також  ПАТ “Трест-Житлобуд-1” відремонтує будинок на вулиці Танкопія, 51. Вартість ремонту 8,6 млн грн.

Ще один будинок, на ремонт якого отримав угоду “Житлобуд-1”, – це багатоповерхівка по вулиці Отакара Яроша, 5. Вартість робіт 6,48 млн грн. Ще в жовтні 2022 року робітники почали відновлювати пошкоджені стіни п’ятиповерхівки, в яку у квітні влучила російська реактивна ракета.

Крім того, “Житлобуд-1” отримає 1,2 млн грн на ремонт будинку по вулиці Героїв Праці, 28Б.

У липні ТДВ “Житлобуд-2”, бенефіціаром якого є Дмитро Кроленко, отримало підряд на ремонт будинку по вулиці Велика Панасівська, 226 вартістю 12,6 млн грн. По факту “Житлобуд-2” проводило роботи ще до оголошення тендеру.

Будівельна компанія “Мега-С”, засновником якої є Денис Халаімов, отримала два підряди на ремонт будинків по вулиці Селянській загальною вартістю 6,54 млн грн.

Ще у липні управління уклало угоду з КП “Харківжилбуд” на ремонт будинку по вулиці Таджицька, 13 вартістю понад 2 млн грн, а також із ТОВ “Асент Інвест” на ремонт будинку по провулку Цегельному, 4 вартістю 925 тис. грн. Співвласницею фірми є Олена Бакірова, донька ексректора ХНУ імені Каразіна Віля Бакірова.

У ХАЦ зазначили, що ані управління з будівництва, ремонту та реконструкції під керівництвом Олександра Скляра, ані очолюваний віце-мером Віталієм Мирошником департамент житлово-комунального господарства, якому підпорядковується це управління, не публікують кошториси до ремонтів із відновлення будинків.

За даними ХАЦ, у червні управління з будівництва, ремонту та реконструкції міськради уклало угод на капітальний ремонт постраждалих будинків на суму майже 53 мільйони гривень.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі