У Харкові засудили чоловіка, який кинув гранату в бік будинків та авто

Чоловік, який раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності, у тому числі за крадіжки та злочини, вчинені у сфері незаконного обігу психотропів, під час іспитового строку знову порушив закон. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Встановлено, що зловмисник придбав гранату Ф-1 у невстановленої на теперішній час особи і носив при собі. 12 лютого цього року близько 1-ї години ночі, перебуваючи біля житлового будинку по вулиці Таганській у Харкові, зловмисник, наражаючи на небезпеку інших людей, кинув приведену в дію гранату Ф-1 у бік будинків та розташованих поряд автомобілів. У результаті вибуху було пошкоджено дві автіки, припарковані поруч з будинком, їхнім власникам завдано матеріальну шкоду на суму понад 330 тис. грн.

Мешканець Харківської області кинув гранату в дружину і знайомого

За декілька днів до цієї події чоловіка на вулиці зупинили правоохоронці, які виявили у нього два зіп-пакети з психотропною речовиною PVP. Новий злочин у сфері незаконного обігу психотропів чоловік вчинив протягом року після засудження за цією ж статтею.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав вину частково. Він пояснив, що не мав наміру підривати гранату і що чека з неї вийнялась випадково, коли чоловік діставав вибуховий пристрій з кишені куртки. Крім того, зловмисник зазначив, що автомобілі потерпілих мали пошкодження ще до моменту вибуху.

Однак суд дійшов висновку, що винуватість чоловіка доведена повністю. Ленінський райсуд Харкова визнав його винним у незаконному придбанні, зберіганні психотропної речовини без мети збуту та незаконному придбанні, зберіганні, носінні бойових припасів без передбаченого законом дозволу, а також хуліганстві (ч. 2 ст. 309, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 296 КК України). Йому призначено покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі