У Харкові затримали хакерів, які зламували телефони за 200 доларів (Відео)

Співробітники Служби безпеки України викрили членів міжнародної хакерської організації Phoenix, серед яких були й харків’яни.

Як розповіли 24 листопада в пресслужбі СБУ, хакери зламували мобільні телефони, щоб отримати доступ до паролів, а надалі знімали гроші з банківських рахунків і продавали конфіденційні дані.

У Харкові 17-річний хакер підробив додаток “Дія”

Кіберспеціалісти викрили групу, до якої входили п’ять осіб — жителі Харкова та Києва.

“Зловмисники спеціалізувалися на дистанційному зламуванні мобільних пристроїв і незаконному зборі персональних даних”, — кажуть силовики.

9ad01e5c47f0ae751487eb258a6256dc.jpg

Під час розгляду з’ясувалося, що зловмисники використовували копії сайтів Apple та Samsung. Користувачі завантажували необхідний додаток та, нічого не підозрюючи, передавали хакерам пароль до облікового запису.

Харків’янин блокував продаж квитків на концерти української співачки – поліція

“Середня “вартість” несанкціонованого доступу до облікового запису власника мобільного телефону становила 200 доларів”, – кажуть в СБУ.

Також молоді люди розблокували вкрадені та втрачені гаджети, які надалі перепродували.

За оперативними даними, хакери працювали близько двох років і від їх діяльності постраждали кілька сотень українців.

 

 

Наразі правоохоронці розв’язують питання про вручення зловмисникам підозри за ст. 361 (“незаконне втручання в роботу комп’ютерів, систем та комп’ютерних мереж”) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає до трьох років ув’язнення.

16-річного хакера підозрюють у крадіжці паролів від електронних гаманців

Зазначимо, 27 жовтня кіберполіція у співпраці з представниками Мін’юсту викрила 21-річного жителя Запорізької області, який також розробив підробку “Дії”.

Коментарі