У Харкові затримали коригувальника вогню, який передав росіянам координати ЗСУ

43-річний мешканець селища Слатине Дергачівського району був залучений до співпраці з ворогом ще наприкінці березня, коли цей населений пункт був окупований російськими військами. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

“З 14 року з вами”: у Харкові затримали коригувальника російських обстрілів

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник ініціативно зв’язався з представниками збройних сил росії за допомогою відповідного телеграм-бота, посилання на який рашисти розповсюджували у мобільних месенджерах, та погодився співпрацювати з ворогом.

Коригувальник робив скриншоти карт місцевості, де відмічав точні позиції військових підрозділів і техніки ЗСУ на території Харкова і Харківської області, та передавав ці зображення представнику РФ на номер російського мобільного оператора. Зокрема, задокументовано, що по позиціям український військових поблизу одного з сіл Дергачівського району, які зловмисник “злив” ворогу, рашисти нанесли щонайменше чотири прицільних артилерійських удари.

Передали росіянам координати пам’ятника Бандері: у Львові затримали колаборантів

Коригувальника затримали у Харкові, куди він переїхав після звільнення Слатиного від окупантів, тікаючи подалі від лінії фронту та російських обстрілів. Слідчі СБУ повідомили чоловіку про підозру за ч.2 ст.114² Кримінального кодексу України: несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух чи розташування Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану. Зраднику загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі