У Харкові зібрано на одному майданчику майже 500 пошкоджених автівок (Відео)

У Харкові, на одному з майданчиків, зібрали майже 500 пошкоджених автомобілів, які стали жертвами війни. Це лише частина всіх знищених цивільних легковиків, які були понівечені обстрілами ворога.

Нещодавні кадри з майданчика нагадують кадри з фільмів жахів. На жаль, ці автомобілі є німими свідками злочинів російської федерації проти мирного населення.

“Коли на початку був масовий обстріл з боку рф, це в основному і Салтівки і Горизонту, стала утворюватись велика кількість постраждалих авто, і вони нам заважали і роботі комунальних служб, пожарних автівок, швидкої допомоги, рятувальних машин. Мером було прийнято рішення прибрати ці авто на якийсь майданчик. І ще ця робота у нас не закінчилась, є ще якась кількість авто, які знаходяться десь в районах, і де їх власники ще не бажають, щоб їх забрали”, — каже директор департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради Дмитро Липовий.

Синєгубов: Ворог обстрілює Харківщину до 60 разів на добу

Зазначається, що таких майданчиків з пошкодженими автівками у Харкові два. Їх подальша доля невідома, відповідних рішень поки що немає.

“Я думаю, вони тут будуть стояти рівно стільки, доки будуть прийняті якісь юридичні механізми до їх долі”, — підсумував Дмитро Липовий.

Наразі розробляється оптимальний механізм компенсації за знищення або пошкодження транспортного засобу, але він ще не був узгоджений. Уряд України зможе підрахувати збитки держави та громадян та звернутися до Міжнародного суду ООН з позовом про репарації.

У позові можуть бути включені суми завданих збитків фізичним особам.

Коментарі