У Херсоні затримали колаборанта, який “вибивав” голоси за приєднання регіону до рф

СБУ затримала в Херсоні колаборанта, який змушував жителів голосувати за приєднання регіону до територій рф. Він був представником “виборчої комісії”, створеної окупантами під час захоплення обласного центру з метою виконання завдань кремля, стосовно організації та проведення незаконного референдуму.

Засипали землею і били струмом: жителя Харківської області майже три місяці росіяни тримали в тортурній

Затриманий збирав “голоси” методом обходу квартир багатоповерхівок в одному з мікрорайонів міста, вимагаючи голосувати за кремлівський проєкт, а в разі незгоди погрожував фізичною розправою та кликав озброєних окупантів, які чергували біля під’їзду. Оформлені під дулами автоматів бюлетені передавалися місцевій окупаційній адміністрації.

За даними слідства, затриманий виявився місцевим жителем, що підтримав загарбників, якого призначили на “посаду з грошовим утриманням”.

Впроваджувала російські стандарти освіти: директору ліцею в Куп’янську вручили підозру

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 Ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території, здійсненій за змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Судом було призначено запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком до десяти років.

Коментарі