У Львові викрили псевдоволонтерів на продажі автомобілів для потреб ЗСУ – Офіс генпрокурора

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом львів’янам у продажі товарів гуманітарної допомоги, вчиненому у значному розмірі, під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України). Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Харків’янин допоміг російському диверсанту отримати український паспорт – прокуратура

“За даними слідства, схему організував відомий львівський художник, який долучився до волонтерського руху. Разом зі спільником та за посередництва водіїв, які займалися доставкою гуманітарної допомоги для ЗСУ і Нацгвардії, вони систематично ввозили на територію України автомобілі на пільгових умовах під виглядом гуманітарної допомоги. Автомобілі оформлялися на адресу благодійного фонду для потреб військовослужбовців ЗСУ. Однак замість безоплатної передачі підрозділам ЗСУ вони підшукували покупців іномаркам з метою власного збагачення”, – йдеться у повідомленні.

Слідчы задокументовали факт продажу “волонтерами” чотирьох автівок на загальну суму 20,7 тисяч доларів, якы мали передати безкоштовно для ЗСУ.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним та накладення арешту на їх майно. Встановлюється причетність інших осіб до вчинення зазначеного злочину.

Коментарі