У ХНУ імені Каразіна підвели підсумки виборів: як відреагували переможець і переможений

У Харківському національному університеті імені Каразіна офіційно підбили підсумки виборів ректора. Тетяна Кагановська набрала тисячу сто шістдесят шість голосів або 52,9% від загального числа виборців. Про це повідомили в пресслужбі ЗВО.

Як добре ви знаєте історію Каразінського (Тест)

Декана фізико-технічного факультету Ігор Гірку підтримали 940 людей (42,6%). Ще 84 виборці не підтримали жодного з кандидатів, а 15 бюлетенів визнали недійсними.

Тетяна Кагановська вже подякувала університетській спільноті за підтримку та запропонувала своєму суперникові співпрацю на благо університету.

“Сьогодні ми разом довели – Каразінський університет може проводити справжні демократичні та конкурентні вибори! Не без емоцій, не без деяких особистих колізій, не без брудного шепоту соцмереж. Однак все це дрібниці на тлі нашого мудрого та прекрасного колективу”, – заявила Кагановська.

Ігор Гірка також подякував своїм прихильникам за підтримку та привітав переможця. Він написав, що всім потрібно прийняти підсумки виборів і об’єднатися навколо нового ректора.

Харківські нардепи обіцяють Кагановській допомогти з пошуком коштів для реконструкції спорткомплексу “Каразінський”

Нагадаємо, в першому турі виборів брали участь четверо кандидатів. Крім Тетяни Кагановської та Ігоря Гірки, на перемогу претендували декан факультету радіофізики Сергій Шульга та Руслан Вовк (фізфак). До участі в голосуванні були допущені 2490 співробітників і студентів ХНУ. Тоді Тетяна Кагановська отримала 991 голос, а Ігор Гірка – 710. “Бронзу” отримав Сергій Шульга, а Руслан Вовк став останнім. 349 виборців не використали свої бюлетені, 13 – зіпсували, проти всіх проголосували 47 осіб.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі