У ХОДА назвали розширений список професій, для яких обов’язкова вакцинація

У Харківській ОДА повідомили, що відсьогодні набирає чинність новий список професій, для яких обов’язкова наявність однієї або двох доз вакцини. В іншому випадку співробітники можуть бути відсторонені від роботи. Цю інформацію озвучив на брифінгу глава Департаменту охорони здоров’я Максим Хаустов.

Вакцинація від коронавірусу: як записатися на безкоштовне щеплення

“Крім педагогів та держслужбовців, щеплення тепер обов’язкове для працівників підприємств і установ, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади (це відомчі Державні заводи, дослідницькі центри тощо); установ, що надають соціальні послуги; установ соцзахисту для дітей; реабілітаційних установ; держпідприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави”, — заявив чиновник.

За даними ХОДА, зараз повністю вакцинувалися 60% медиків та 87% працівників сфери освіти. Ще 16% лікарів та медперсоналу, а також 8% педагогів – отримали хоча б одну дозу. У віковій категорії 60 + повний курс вакцинації пройшли 195 тисяч осіб. Під наглядом медиків у Харківській області перебуває понад 18 тисяч осіб, у яких діагностували COVID-19, з них 202 у реанімації та 127 – на штучній вентиляції легенів.

Українці створили десятки фотожаб на обіцянку Зеленського виплатити 1000 гривень за вакцинацію (Фото)

Нагадаємо, в середині листопада в нашому регіоні відсторонили від роботи 1229 невакцинованих педагогів. З них 103 особи представляли Заклади загальної середньої освіти, дошкільної освіти – 37, заклади професійно-технічної освіти – 33 особи, працівники професійної вищої освіти – 64, заклади вищої освіти – 992.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі