У ХОДА показали, як будується онкоцентр (Фото)

Зараз роботи ведуться в секціях А, Б і В першої черги будівництва. Про це 11 серпня повідомили в Харківській облдержадміністрації.

Будівельники збирають каркас першої черги та заливають монолітні стіни. За інформацією обласних чиновників, вже встановили колони першого ярусу, зараз робітники монтують ригелі та плити перекриття. До кінця тижня планують змонтувати першу колону другого ярусу.

“За тиждень ми прийняли 140 кубів бетону, змонтували 13 діафрагм, встановили 46 балок і 20 ригелів. Також тривають роботи по опалубку”, – розповів начальник ділянки Степан Ільків.

Також на об’єкті облаштовують кисневу та теплову станції.

Харківські онкологи розповіли, як засмагати, щоб врятуватися від меланоми

Нагадаємо, зведення онкоцентру було заморожено взимку 2019 року. 2 вересня 2020 року під час свого візиту до Харкова президент України пообіцяв посприяти у виділенні коштів на будівництво. За словами тодішнього голови ХОДА Олексія Кучера, загальний бюджет проєкту спочатку становив 1,7 мільярда гривень. Після коригування він збільшився до 2,2 мільярда. При цьому у 2021 році на будівництво передбачено лише 190 мільйонів гривень.

Через півтора року будівництво онкцентра відновили. Тендер на роботи виграла львівська фірма. У квітні 2021 в якості передоплати на будівництво першої черги онкоцентру підряднику перерахували перші 28 мільйонів гривень.

Вартість зведення першої черги становить 737,75 мільйона гривень. На 2021 рік через державний бюджет на велике будівництво виділили сьому частину потрібної суми.

Коментарі