У Києві викрито розкрадання 800 тис. грн на ремонт укриттів: начальнику РДА та підряднику повідомлено про підозру

Київська міська прокуратура повідомила про викриття та підозру начальнику Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської районної державної адміністрації (РДА) та підряднику у скоєнні розтрати та привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час капітального ремонту укриття на території Києва.

За даними слідства, вони витратили 800 тис. грн бюджетних коштів, призначених на ремонт найпростішого укриття для населення у Святошинському районі Києва.

Під час огляду об’єкта правоохоронці виявили факти невиконання робіт в повному обсязі, низьку якість виконання робіт та використання легкозаймистих та пожежонебезпечних матеріалів. Також було встановлено значне завищення вартості використаних матеріалів.

Заволодіння бюджетом на ремонт укриттів у Києві: розкрито злочинну схему

Наразі розглядається питання щодо застосування запобіжних заходів щодо обвинувачених.

Правоохоронні органи Києва продовжують систематичну роботу з документування фактів розкрадання бюджетних коштів, виділених на ремонт та облаштування укриттів та споруд цивільного захисту в місті. Це стосується як посадовців, так і суб’єктів господарювання.

Досудове розслідування проводиться слідчими Служби у справах Громадської безпеки Головного управління Національної поліції в Києві за оперативним супроводом Управління зі спеціальних розслідувань в Києві Державної служби розслідувань України.

Коментарі