У Києві знешкоджено нарколабораторію з виробництва метадону: затримано групу осіб (Фото)

У Києві столичні поліцейські спільно зі Службою безпеки України та Печерською окружною прокуратурою розкрили організовану групу осіб, яка займалась незаконним виробництвом метадону.

Під час проведення обшуків, правоохоронці вилучили близько 142 кг готового до збуту наркотичного засобу та приблизно 150 кг прекурсорів, а також спеціальне обладнання для його виготовлення. За вартістю на чорному ринку, вилучений товар становить понад 1,4 мільйона доларів США.

Спеціалісти Печерського управління поліції зуміли виявити місце діяльності злочинців та лабораторію для виробництва та зберігання метадону. Після обшуків у приміщеннях, де проживали наркодилери, знайшли холодильники зі збереженими наркотиками, колби з прекурсорами та реактивами, пластикові ємності з рідинами, а також ваги та матеріали для упаковки.

У результаті цієї операції правоохоронці вилучили 142 кг метадону та близько 150 кг прекурсорів, які, як планувалося, мали бути збуту на всій території України.

Жительці Лозівського району пред’явлено підозру у збуті наркотиків

Двох затриманих підозрюваних, мешканців Київської області 1976 та 1978 років народження, поліцейські затримали в Київській області згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даними фактом розпочато кримінальні провадження за статтями Кримінального кодексу України – ч. 2 ст. 307 — за незаконне виробництво, виготовлення, зберігання, чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів за попередньою змовою групою осіб, якщо предметом таких дій були особливо небезпечні наркотичні засоби та ч. 1 ст. 313 — викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства, а також незаконне виготовлення, придбання, зберігання, передача чи продаж іншим особам такого обладнання.

Затриманим оголошено підозру, та питання щодо їх подальшої долі вирішується. За вчинені злочини стаття передбачає від шести до десяти років тюремного ув’язнення. Поліцейські також проводять заходи для встановлення всіх інших учасників цієї злочинної діяльності.

Коментарі