У лісі біля Ізюму почали ексгумацію тіл на місці масового поховання (Фото 18+)

На місці масового поховання в Ізюмі виявлено понад 400 тіл. Там буди поховані люди з ознаками тортур, загиблі внаслідок ракетних обстрілів, діти, військові ЗСУ. Про це 16 вересня повідомив президент України Володимир Зеленський та опублікував фото з місця роботит фахівців.

В Балаклії правоохоронці зафіксували перший факт загибелі людини внаслідок катувань

“Це має бачити весь світ. Світ, у якому не повинно бути жорстокості й тероризму. Але все це є. І ім’я цьому – Росія. Росія залишає по собі тільки смерть і страждання. Вбивці. Кати. Позбавлені всього людського”, – написав гарант.

За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, серед тіл, які були ексгумовані сьогодні, 99% з ознаками насильницької смерті.

“Є декілька тіл із зав’язаними за спиною руками, а одна людина похована з мотузкою на шиї. Вочевидь цих людей катували і стратили. Також серед похованих є діти. Зараз на місці працюють близько 200 правоохоронців та експертів. Тіла будуть направлені для судово-медичної експертизи, щоб точно встановити причину смерті. Після встановлення осіб загиблих усі вони будуть поховані з належною пошаною. Кожна смерть буде розслідувана та стане доказом військових злочинів росії в міжнародних судах”, – зазначив Синєгубов.

Нагадаємо, раніше у деокупованій Балаклії правоохоронці знайшли місце поховання двох чоловіків зі зв1язанними руками та кулями у голові.

Коментарі