У Луганській області затримали організаторку фейкового референдуму рф

Під час стабілізаційних заходів на деокупованій т ериторії Луганської області співробітники Служби безпеки України затримали одну із організаторів фейкового референдуму рф. За даними слідства, 50-річна мешканка села Стельмахівка працювала на місцевому сільськогосподарському підприємстві і після окупації району військами рф пішла на співпрацю з ворогом із ідеологічних міркувань. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

У відповідь на лояльність загарбники доручили жінці підготовку та проведення фейкового референдуму в рідному селі. Колаборантка обходила з урною для збору бюлетенів двори односельців, агітувала їх проголосувати за «приєднання» до рф, а також забезпечила «підрахунок голосів» на користь заздалегідь визначеної у кремлі «статистики».

Впроваджувала російську програму освіти: мешканці Ізюмського району повідомили про підозру (Фото)

Наразі колаборантка перебуває під вартою. Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинені за попередньою змовою групою осіб) і ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території). Санкції інкримінованих їй статей передбачають покарання до 10 років позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі